Güncelleme 4 Haziran 2022, 16:13
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi, yüzün üzerinde sanatçı çocuğun hazırladığı resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Çocuklarda sanat algısını geliştirmeyi hedefleyen Yasemin Sanat Evi, 20’nci yılını, bünyesindeki kursiyer çocukların hazırladığı ‘Sanatçı Çocuktur’ isimli Resim Sergisiyle MTSO Sanat Galerisi’nde kutladı.
Mersin’de 2002 yılında kurulan Yasemin Sanat Evi, 20’nci yılını MTSO Sanat Galerisi’nde açtığı sergiyle kutladı. 3-12 yaş aralığındaki yüzün üzerinde kursiyer çocuğun yirminci yıla özel hazırladıkları ‘Sanatçı Çocuktur’ isimli sergi açılışına, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, Galeri Sorumlusu Seda Şahbaz ve sanatçı çocukların aileleri katıldı. 180 eserin yer aldığı sergi, sanatseverlerden tam not aldı.
Sergi açılışında konuşan Yasemin Sanat Evi Sahibi, Heykeltraş Yasemin Arslantaş, yirminci yılı doldurmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bu mutluluğu hep birlikte kutlamak istediklerini söyledi. Sergiye yüzün üzerinde sanatçı çocukla, bir yılda hazırladıklarını anlatan Arslantaş, Almido Modigliani’nin portreleri, Vincent Van Gogh’un doğa resimlerini, çocukların kendi gözünden kendi renkleriyle çalıştıklarını belirtti.
Mezun olur olmaz, tek hayali olan sanat evini tek başına kurduğundan bahseden Arslantaş, “Bizim sloganımız, ‘Her yer sanat, iz bırakan bir nesil geliyor’. Her yer derken gerçekten her yerde sanat yapıyoruz. Örneğin kamplar yapıyoruz, müzelerde, tabiat parklarında resim atölyeleri gerçekleştiriyoruz. Amacımız çocukların muhteşem resim yapması değil, iyi bir sanat izleyicisi olup, sanatçıları tanımaları” dedi.
“Dijital dünyada en çok sanatçılara ihtiyaç duyulacak”
Ailelerin çocuklarının sanata yönelik geleceklerine dair tereddütleri olmasına rağmen gençlerin bu alana yoğun ilgi duyduğunu bildiren Yasemin Arslantaş, dijital dünyada en çok sanatçılara ihtiyaç duyulacağına işaret etti. Üretim sürecinin yaratıcılıkla başladığını kaydeden Arslantaş, “Yaratıcılığı gelişmemiş hiçbir toplum, dijital bir hayatta başarılı olamaz. Öğrencilerimin çoğu endüstriyel tasarım mühendisi oluyor. Çünkü küçük yaşta uğraştıkları sanatla yaratıcı yeteneklerini geliştiriyorlar. Zekayı yaratıcılıkla güçlendiriyoruz” diye konuştu.
Yasemin Sanat Evi olarak; resim, yağlı boya, kara kalem, heykel, sanat tasarım atölyeleri, seramik atölyesi, yaratıcı drama, ritim ve dans etkinleri gerçekleştirdiklerini aktaran Yasemin Arslantaş, amaçlarının iyi birer sergi izleyicisi ve müzik dinleyicisi gençler yetiştirmek olduğunu söyledi. ‘Sanat iyileştirir’ sözüne inandığını belirten Arslantaş, “Bir çocuğun sanatla gelişmesi ve değişmesi, ilk önce ailesini daha sonra da bulunduğu yakın çevresini etkiliyor. Bu nedenle sanat eğitiminin küçük yaşlarda başlaması toplum açısından sanat kültürümüzü olumlu yönde geliştirir” dedi.
Devlet okullarındaki çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olmak için gönüllü olarak çalıştığına da değinen Arslantaş, “Mersin’de daha çok çocuğa ulaşarak, sanat kültürünü daha fazla yaygınlaştırmak ve iz bırakacak bir nesil oluşumuna katkı sunmak istiyorum” dedi.
8 Haziran’a kadar devam edecek sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.