Güncelleme 19 Mayıs 2022, 10:35
KKTC Mersin BaşKonsolosu Zalihe Mendeli’nin hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başarı dileklerini ilettiği Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, KKTC’nin Mersin için ayrı bir yeri ve önemi olduğuna vurgu yaparak, “ KKTC bizler için çok önemli. KKTC ekonomisinin tek çıkış noktası Mersin. Yavruvatanda üretilen ürünlerin ilimiz aracılığıyla ülkemize ve dış pazarlara açılması konusunda geçmişte olduğu gibi bugünde üzerimize düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” dedi.
KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başarı dileklerini iletti.
Muavin Konsolos Serdar Tayançlı, Eğitim ve Kütür Ataşesi Bünyamin Merhametsiz ve Turizm Koordinatörü Kazım Türkkan’ında eşlik ettiği Başkonolos Mendeli, Başkan dinçer’i tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu. Başkonsolos Mendili Türkiye Cumhuriyeti’nden ülkemize sulama suyunun gelmesiyle birlikte tarım alanında gerek ürün kalitesi gerekse de üretim miktarında artış yaşanacağına işaret ederek özellikle bu alanda ülkemize yatırım yapılabileceğinin altını çizdi ve bu bağlamda her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendili ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer,
Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren Başkan Dinçer, geçmiş yıllarda yavru vatan ile Mersin arasındaki ticaretin geliştirilmesi adına bulundukları girişimleri yeniden canlandırmayı hedeflediklerini ifade ederek, “KKTC bizler için çok önemli. Geçmiş yıllarda KKTC ile olan ikili ilişkileri geliştirmek, yavru vatan ekonomisine katkı sunmak amacıyla teşkilat olarak KKTC’ye bir dizi ziyarette bulunduk. Ziyaret kapsamında dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve bazı bakanlıklar ile KKTC Esnaf Zanaatkarlar Odası’nı ziyaret ettik ve orada ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik protokol imzaladık” dedi.
KKTC’li meslektaşlarının ürünlerini üçüncü ülkelere gönderemediklerine dikkat çeken Dinçer, “Onların tek çıkış kapısı Mersin. Bizler de yavru vatanda üretilen ürünlerin Mersin kanalıyla ülkemize ve dışarıya açılması amacıyla her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek amacıyla bu ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. KKTC esnaf ve zanaatkarının hem imalat hem de pazarlama aşamasında yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Aynı düşüncelerimiz bugün için de geçerliliğini korumaktadır” şeklinde konuştu.
Başkan Dinçer, KKTC’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydederek , özellikle atıkların geri dönüştürülmesine ilişkin büyük potansiyeli bulunan KKTC ile ticari işbirliği içinde olmayı arzuladıklarını sözlerine ekledi.